Boeken, Geografische kaarten, CD’s en DVD’s

Een pagina vol met (cadeau)tips en schitterende boeken en reisgidsen, handige kaarten en mooie muziek…..
en het heeft allemaal iets van doen met Corsica!
Ga goed voorbereid op vakantie!

kaart_corsica5

kaart_corsica1

kaart_corsica2

kaart_corsica3

kaart_simpel_90

Heb je goede ervaringen (wij wel) bij De Zwerver, dan kun je deze kaarten, maar ook de onderstaande reisgidsen en boeken, natuurlijk ook bij Bol.com bestellen!

De 6e kaart is een product van onszelf. Een kaart die op Corsica zelf minimaal 10 euro kost. Lees hier alles over deze schitterende kaart.

Verschillende producten hebben we zelf in onze eigen webwinkel te koop. Door direct hier te kopen ondersteun je ons werk. Dank daarvoor!

[Webwinkel CorsicaenSardinie-Info]

Beleef Corsica

Alle clichés over Corsica zijn waar: berg in zee, eiland van de schoonheid, wandeleiland, vogeleiland, eiland van de liefde, vlindereiland, eigenzinnig en karaktervol, Frankrijk in het klein, noem maar op.

Dat idee zal na het lezen van ‘Beleef Corsica‘ niet anders zijn. Mocht je voor het eerst naar Corsica gaan na het lezen van dit pure boek, dan kan het zijn dat je denkt: “Hé, hier ben ik al geweest! ” Dan heeft de inbeeldingskracht van alle foto’s en teksten zijn werk gedaan.

Voor mensen met dezelfde passie voor Corsica als wij is het een feest der herkenning. Toch denken we nog aardig wat uitdagingen voor te kunnen schotelen zodat ook zij die opzoeken op het ook voor hen eindeloze eiland.

Ervaar en Beleef Corsica met ons in dit mooie boek met ruim 200 foto’s, die je meenemen naar alle uithoeken van dit heerlijke eiland: Île de Beauté.

[Bol.com] [Webwinkel CorsicaenSardinie-Info] [BeleefCorsica.nl]

NB: het boek is een groot succes gebleken en daardoor na 4 jaar een herziene geactualiseerde druk!

Het Corsica Virus – Cynthia Sirach

Op een dorpsbegraafplaats ontmoet de schrijfster een Corsicaanse dame, die onbedoeld gastvrouw wordt voor haar gedachten. In brieven aan deze dame werpt de schrijfster een persoonlijke blik op dit onbegrepen eiland. Veertig verhalen waarin zij niet alleen openhartig vertelt over soms alledaagse belevenissen en gedachten, maar u ook meeneemt via een stenen dorpsbankje en nachtelijke acrobatiek naar een moordzuchtige hond en een gekortwiekt vogeltje.
Begonnen als onwetende toerist op ontdekkingstocht, alle vooroordelen omzeilend, op zoek naar de ziel van Corsica, langzaam beseffend dat het overal aanwezig is, maar ongrijpbaar blijft. Misschien wel, omdat schoonheid hier al een te hoge prijs heeft betaald.
Elke brief is als een foto, zwart/wit of in kleur. Genomen met gevoel voor detail, afgedrukt met realiteitszin, maar ook met humor en veel fantasie. Een bescheiden, maar oprechte ode, die al te lang op zich heeft laten wachten.

[Webwinkel CorsicaenSardinie-Info]

Corsica Complete Rondreis

In deze digitale reisgids ontdek je bekende maar ook minder bekende plekjes van het mooie Corsica:

 • Bevat 89 bladzijden A4 in pdf-formaat
 • Meer dan 67 beschreven bezienswaardigheden en volledige rondreis met GPS coördinaten en wegbeschrijving
 • Met tips van locals en verborgen pareltjes
 • Gemakkelijk uit te printen of te lezen op tablet/smartphone
 • Is na aankoop meteen te downloaden

NB: er wordt in deze reisgids aangegeven dat het een 10-daagse rondreis is. Mijn mening is dat, als je niet alleen in de auto wilt zitten, je minimaal 21 dagen voor deze rondreis moet/kan uittrekken.

De keuken van Corsica – Nicolas Stromboni

‘De keuken van Corsica is zo de moeite waard. Met zijn prachtige producten van zowel het land als uit de zee, opgetekend door de smaakmakers van het eiland. Eigenlijk moet je met dit boek onder je arm Corsica ontdekken.’
Makkie Mulder, hoofdredacteur delicious.
De recepten in dit kookboek zijn als Corsica zelf: zonnig, geurig, kruidig, authentiek, veelzijdig en een beetje ruig. Wijnhandelaar en fijnproever Nicolas Stromboni laat ons op een persoonlijke en ongedwongen manier kennismaken met alle smaken van zijn geliefde ‘eiland van de schoonheid’.

[Webwinkel CorsicaenSardinie-Info]

trotterTrotter Corsica

Waarom de Trotter reisgids?

 • Meer dan 60 bestemmingen.
 • Beroemd om zijn betrouwbare keuze van hotel- en restaurantadressen in alle prijsklassen.
 • Berucht voor zijn kritische noten en persoonlijke visie.
 • Overvloedige achtergrondinformatie over het land en over de bezienswaardigheden.
 • Speciale aandacht voor extra tips die een reis net iets meer pit geven.

rotherRother Wandelgidsen

De Rother wandelgids Corsica telt maar liefst zeventig wandelingen. Corsica is een populaire vakantiebestemming vanwege het gunstige klimaat, de kilometer lange zandstranden, gezellige dorpjes, uitgestrekte wouden en kristalheldere meren en beken. Maar het zijn vooral de imposante berglandschappen die Corsica bij wandelaars populair maakt.

De Rother wandelgids Corsica bevat een rijke keus aan wandelingen. Van eenvoudige strandwandelingen tot zwaardere hoogtetochten voor de gevorderde wandelaar. De wandelingen zijn voorzien van betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde wandelkaarten en informatieve hoogteprofielen.

Aanrader voor de wandelaar!

[Webwinkel CorsicaenSardinie-Info]

capitoolCapitool reisgids Corsica

De reisgids Corsica is ideaal in gebruik vóór, tijdens en na de reis. Inmiddels is Capitool, met meer dan 100 titels, al jaren marktleider onder de reisgidsen.

Door de combinatie van visuele uitbundigheid in de vorm van driedimensionale tekeningen van bezienswaardigheden en heel veel kleurenfoto’s én praktische bruikbaarheid door middel van verhelderende kaarten en compacte teksten onderscheiden de Capitool Reisgidsen zich van alle andere.

De Capitool Reisgidsen bevatten heel veel foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden en driedimensionale beelden van historische wijken.

Aanrader dus!

anwbCorsica – K. Nolle & K. Nolle

ANWB EXTRA is een compacte reisgids van de ANWB. Met deze gids heeft u een handzame reisgezel, waarmee u zich snel thuisvoelt op de plaats van bestemming.

In iedere reisgids staat actuele informatie over bezienswaardigheden, cafés, hotels, de lokale keuken, winkelen en uitgaan. Bovendien biedt elke gids 5 originele routes, waarmee u de omgeving op verrassende wijze verkent.

Grootste EXTRA is de bijgeleverde grote, gedetailleerde kaart. Die vindt u terug achterin de reisgids en is eenvoudig uitneembaar.

groenegidsCorsica Groene Reisgidsgids

De serie Groene Gidsen van Michelin is een beproefde en betrouwbare reisgidsenreeks. Of u nu lekker lang op vakantie gaat of er zomaar even tussenuit trekt, de Groene Gids wijst u de weg naar alle bijzonderheden die uw reisbestemming te bieden heeft op een boeiende, grondige en praktische manier.

 

 

Meer algemenen reisgidsen:

Bij Bol.com zijn nog meer reisgidsen verkrijgbaar. Wist je dat ook 2e handsexemplaren worden aangeboden? Klik hier voor een overzicht.

gr20Corsica Trekking GR20

A mountain range rising from the sea, Corsica holds the most arrestingly beautiful landscapes in the Mediterranean. From its cobalt blue gulfs and shell-sand beaches, hillsides of evergreen maquis give way to pristine oak, chestnut and pine forests, awesome gorges, alpine lakes and a spine of snow-streaked peaks and passes. Among the many trails that penetrate its remotest corners, the GR20, following the island’s watershed, is a high-level route that has won an international reputation as being…

Meer boeken over de GR20 vind je hier

fietsen-op-corsicaFietsen op Corsica – Luc Oteman

Fietsen op Corsica is puur genieten van steeds wisselende panorama’s, geurende planten en kronkelende, autoluwe wegen.
Langs de Middellandse Zee vormen spectaculaire rotskusten en baaien met karakteristieke Genuese verdedigingstorens en romantische vissershaventjes het decor. In het binnenland is fietsen een ontdekkingsreis door woeste gorges, kastanjebossen, dennewouden en stille bergdorpjes met prachtige klokkentorens in Toscaans barokke stijl.

In deze fietsgids wordt gedetailleerd een 560 km lange rondrit beschreven die de hoofdsteden Bastia en Ajaccio met elkaar verbindt. Deze hoofdroute, onderverdeeld in 9 trajecten, volgt van Bastia naar Ajaccio de kust en gaat terug dwars door het binnenland.  De route sluit aan op de belangrijkste luchthavens en veerverbindingen met het vasteland en vormt zodoende een schakel in Ring 4 van het Europese Fietsweb in wording.
Daarnaast zijn nog 26 andere trajecten beschreven waarmee de route naar believen kan worden uitgebreid naar bijvoorbeeld Propriano, Zonza, Bonifacio of de oostkust. Ook zijn diverse dagtochten vanuit bijvoorbeeld St. Florent, Calvi en Corte opgenomen.

Alle routes zijn ingetekend op heldere kleurenkaartjes die achterin de gids nagenoeg het hele eiland bestrijken. Iedere routebeschrijving gaat vergezeld van een routetabel, een hoogteprofiel en alle praktische informatie zoals onderdak, drinkbronnen, wegkwaliteit en hoogteverschillen.
Tot slot is Fietsen op Corsica ook een complete reisgids voor fietsers met een veelheid aan informatie over natuur, keuken, historie, reliëf, klimaat en cultuur.

[Webwinkel CorsicaenSardinie-Info]

Leesboeken

Boeken die zie afspelen op Corsica. Extra leuk om dan daar te lezen.

asterixBestseller: Asterix op Corsica
Asterix op Corsica is een van de meest geslaagde strips van de serie (waarin het overigens niet aan succesvolle Asterix avonturen ontbreekt). In Frankrijk staat dit stripboek nog altijd bovenaan de top tien van Asterix bestsellers.

Het is een meesterwerkje van humor en fijne details. Voor het eerst ondernamen de auteurs een studiereis, voordat ze aan het tekenen en schrijven gingen. Deze voorzorgsmaatregelen zijn nuttig gebleken, want ook op het Île de beauté, waar zoals bekend iedereen gevoel voor humor heeft, geldt het als een naslagwerk …

eiland-van-mijn-vaderBestseller: Het eiland van mijn vader – Albertine Sterk

Tes van Dijk, een jonge Nederlandse vrouw, werkt als serveerster in een primitieve eetgelegenheid in een klein dorp in het uiterste zuiden van Corsica. De eigenaar van het restaurant is haar vader, maar dat weet hij niet. Dertig jaar geleden is de moeder van Tes zwanger geraakt toen hij als Corsicaanse zanger op tournee was door Nederland. Tes is vervuld van wraakgevoelens.
Parallel aan dit persoonlijke verhaal loopt een andere geschiedenis. Op het eiland is een bevrijdingsbeweging actief. Tes voelt zich aangesproken door de motieven en sluit zich zelfs aan bij een terorristische beweging. Ze komt terecht in een spiraal van geweld, waarbij ze vuile handen maakt. En als blijkt dat har vader een vooraanstaande rol speelt in de terreurgroep, moet Tes een belangrijke keuze maken.

Albertine Sterk schreef met Het eiland van mijn vader een intrigerende en spannende roman. Het licht en de lucht, de geuren en de kruiden van Corsica worden overtuigend in het hoofd van de lezer geplant. Het eiland van mijn vader is een roman over de meest wezenlijke emoties.

alles-kids-op-corsicaAlles Kits op Corsica

Een bundel vrolijke verhalen. Corsica kent een onstuimig verleden: Grieken, Romeinen, Spanjaarden en een zooitje Vandalen hebben er “huis gehouden”, alvorens in 1768 de Meeste Serene Republiek van Genua het eiland verkocht aan ene Lodewijk, Koning van Frankrijk. Niet alle bewoners waren het daarmee eens. De eilanders voelen zich de onbetwiste eigenaren van hun bergklomp in zee; de vastelanders mogen op bezoek komen, zelfs een vakantiehuisje bouwen, maar ze worden nooit één van “ons”.

De schrijver en Martine, de vrouw van zijn leven, strijken neer op het “Île de Beauté” en ervaren een kleurrijk mozaïek van een verstrengeld heden en verleden. Hun avonturen zijn geschetst in een sprankelijke tekst, met humor en een subtiel gevoel voor lokale folklore en voor een wereld zoals die was… Wat lezers zegen van eerder verschenen werk: “Hendrik is een ras verteller.” “Origineel, speels en spontaan.” Auteur Hendrik Roelofsen is van Nederlandse komaf en heeft na een leven van omzwervingen zich een thuis gevonden in de Zwitserse Alpen, waar hij verhalen schrijft in het Engels. “Corsica” is zijn eerste boek in het Nederlands.

[Webwinkel CorsicaenSardinie-Info]

hoe-overleef-ik-mijn-vakantieUit de serie kinderboeken “Hoe overleef ik…..” de bestseller Hoe overleef ik mijn vakantie op…. Corsica

Jonas en Rosa zijn met hun;ouders op vakantie op het eiland Corsica. Na een paar dagen verzucht, Rosa, die zich stierlijk verveelt: ‘O, hoe overleef ik deze vakantie?’ Jonas krijgt het geweldige idee een wandeltocht te gaan maken, stiekem met z’n tweeën. Maar als het avond wordt merken ze dat ze zijn verdwaald, hoog in de bergen. Het wordt koud, ze hebben honger en dorst en al uren geen mens meer gezien’ Hoe overleef ik mijn vakantie? Is een spannend leesboek, boordevol survivaltips, die op iedere vakantie van pas komen en ervoor zorgen dat je je geen minuut verveelt!

Een andere kinderboek dat zich afspeelt op Corsica is:
Dappere Jager in het land van de Kobalts van José Hofstede

de-preek-van-romeDe preek over de val van Rome
De Prix Goncourt 2012 werd toegekend aan Jerôme Ferrari (1968) voor ‘Le sermon sur la chute de Rome’. De nu uitstekend vertaalde roman speelt zich af op het eiland Corsica en heeft als plaats des onheils een lokale bar, gedreven door twee gesjeesde studenten. In een moeizame stijl behandelt de auteur met soms fraaie details beider families tot enige generaties terug, maar vooral het reilen en zeilen van het café. Dat is na een glorieuze periode gedoemd ten onder te gaan: het reeds vroeg vermelde schietwapen in de kassalade zorgt voor de tragische climax. In de allerlaatste hoofdstukken wordt gesuggereerd dat deze teloorgang symbool staat voor de meer algemene ondergang van onze beschaving, als de schrijver vrij onverwacht uitvoerig citeert uit preken van Augustinus over de val van Rome. Een weids filosofisch perspectief waarop de Franse lezer verzot is, maar dat niet kan verhullen dat we te maken hebben met een veredelde streekroman.

corsicaanse-rapsodieCorsicaanse Rapsodie

Marcantonu Cianfarani is een onregelmatig schrijver met een desastreus liefdesleven. Hij heeft een literaire boekhandel die alleen buiten het hoogseizoen geopend is. Diep in de bergen van Corsica woont Marcantonu als een kluizenaar in het huis dat hij van zijn voorouders heeft geërfd. Hij verzet zich tegen de houding van zijn eilandgenoten die een materialistisch en toerisme-afhankelijk leven leiden. Marcantonu kan alleen het gezelschap van twee vrienden nog verdragen. De ene heet Traianu: een boer die gefascineerd is door geschiedenis en architectuur. De andere is Mansuetu: een zwijgzame en gehandicapte herder, de laatste vertegenwoordiger van een cultuur die generaties lang nauwelijks is veranderd. ‘Corsicaanse rapsodie’ confronteert de lezer met het verval van een eeuwenoude beschaving. Een proces dat ten tijde van Marcantonu’s opa begon toen de bevolking van het eiland gedecimeerd werd door de Eerste Wereldoorlog en dat vandaag de dag verergert als gevolg van de maffia en hordes toeristen die het eiland meedogenloos plunderen. ‘Corsicaanse rapsodie’ schetst het onontkoombare verdwijnen van een oude wereld maar ook de opstand van een individu dat boven alles voor een nieuw leven kiest en zich bevrijdt van het verleden.

Corsicaanse Monsters

De schrijver neemt je mee op reis. Naar de geboorteplaats Ajaccio van Napoleon, zijn familie, mooie en minder mooie momenten van zijn leven. Hij beschrijft de karakters zo goed dat je ze als het ware voor je kunt zien.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het leven van Napoleon en Corisca dan is dit zeker een aanrader! Leest prettig!

CD’s en DVD’s

MUZIEK!

Muziek….. koop een muziekje om al vast in de Corsicaanse sferen te komen. Of als je thuis komt en denkt… oef, had ik die cd nu maar op Corsica gekocht…… en natuurlijk is zo’n CD altijd een cadeautip!

I Muvrini = Corsica’s muzikale gezicht. Dit is hun laatste CD Luciole Bezoek eens een concert of koop een cd! Zie hier voor een selectie van hun CD’s.

Klik hier voor de laatste CD’s

voce-di-corsciaThe most beautiful songs of Corsica met o.a.:

 • Barbara Furtuna
 • Guelfucci, Petru
 • A Filetta
 • Voce Di Corsica

 

 

 

Wil je meer weten over Muziek op Corsica? Lees dan het boek Beleef Corsica! Dan weet je bij Bol.com op welke namen je kan zoeken.

Christina Dorjee: Nora Stroink – Portret van een bevlogen kunstenares

Dit boek gaat over een schilderes
die negen jaren lang in lange zomermaanden in Calvi verbleef en op Corsica in allerlei plaatsen schilderde en met haar schilderijen van landschap en bewoners exposeerde in Nederland, Parijs en Calvi. In dit boek een portret van Nora Stroink, alsmede heel veel verhalen die zijn verteld met veel afbeeldingen van schilderijen van Corsica. Hiernaast een van de vele schilderijen: het haventje van Algajola

De verstrekking van de informatie en de afhandeling van de bestelling valt buiten onze verantwoordelijkheid.
De uitvoering gebeurt door en onder volledige verantwoordelijkheid van Bol.com!

Heb je zelf veel plezier beleefd aan een boek over Corsica dat hier niet bij staat: stuur een mail.
Kaarten en boeken: Heb je goede ervaringen (wij wel) bij De Zwerver, dan kun je deze reisgidsen natuurlijk ook hier bestellen!

adminBoeken, Reisgidsen, Kaarten en Cd’s van Corsica