Onze ervaringen met de campings op Corsica

Tips

Alle ruim 210 campings staan in onze Corsica-App voor smartphone en tablet. Daarnaast  hebben we ze ook nog vermeld met diverse gegevens in een Exceldataspreadsheet en in de complete gedrukte Corsica Camping Gids met alle campings.

De ervaringen gelden niet als een aanbeveling. We zijn op heel verschillende soorten campings geweest. Van 5 sterren tot 1 ster, van trekkerscamping tot boerderijcamping. Zowel buiten als in het hoogseizoen.

camping-castors-234-175

2019

We wilden dit seizoen toch minstens 6 campings aandoen. Door autopech is dit slechts bij 3 gebleven. En alle drie zijn we eerder geweest:

 1. Marina Erba Rossa is waarschijnlijk de duurste camping van het eiland. Grote plaatsen, zwembad, van alles te doen. Wat ons tegen viel is dat de receptie niet open was van half 1 tot half 3. Terwijl het hartstikke druk was. Er stond om half 3 een rij met mensen te wachten.
  En voor een camping met een dergelijke prijs vonden wij het sanitair oubollig, vooral de kranen in de (af)wasgelegenheden. Die spoten alle kanten op. Daarnaast wordt op veel campings op Corsica (met een veel lagere prijs) het sanitair continu over de dag schoon gehouden. Erba Rossa maakten het schoon als de mensen wakker werden en verdwenen dan weer rap. Ook zo lekker handig.
 2. Voor Dolce Vita geldt wat we hieronder hebben geschreven! Heerlijke no-nonsense camping met veel schaduw en prima sanitair.
 3. Arinella Bianca blijft onze favoriete camping, echter er waren dit jaar maar weinig Nederlanders. Veel Fransen en Duitsers. Ook bijna geen Italianen terwijl het toch augustus was toen wij er waren.
  Stond Arinella bij veel volleyballers bekend als Beachvolleycamping: dit jaar dus niet. De enkele volleyballer ging naar Marina Erba Rossa, terwijl dit al ruim 20 jaar anders om was.
  Alle paden waren nu geasfalteerd en voorzien van verkeersdrempels. Toch veel hardrijders in auto’s en op elektrisch (mountain)bikes. Wel minder stof!

2018

In 2018 hebben we slechts 1 camping aangedaan. Dat is bijzonder weinig voor ons doen. Volgend jaar weer meerdere campings.

Arinella Bianca *****  – (Ghisonaccia)
Een deel van de campingplaatsen is opgeofferd voor huisjes. En we waren heel benieuwd of ‘onze’ camping nu “geen campinggevoel” meer opleverde. Voor de goede orde: we komen al meer dan 20 jaar op deze camping, zie opmerkingen hieronder.

We kunnen met een gerust hart melden dat de camping nog dezelfde uitstraling heeft. De huisjes – met veel luxe – passen mooi in het geheel, mede door het kleurgebruik aan de buitenzijde en de plaatsing. Het zijn geen laantjes met een aaneenschakeling van het op dezelfde wijze (oa richting) geplaatste huisjes.

We hebben deze vakantie vooral “uitgerust” en dat kon hier prima!

 

2017

Campings waar we in 2017 één of meerdere nachten hebben gestaan:

Dolce Vita *** (Calvi)
Jarenlang was dit een van onze favoriete campings, maar de afgelopen jaren waren we er niet meer geweest. Niet dat het slecht was, maar het kwam er gewoon niet van. We hoorden nu dat de camping van eigenaar was veranderd. Dus voor ons een reden om te zien wat er veranderd was. De eigenaar, die tevens eigenaar is van La Pinede een paar 100 meter verder op richting Calvi, heeft een frisse wind laten waaien zonder het karakter van de camping te veranderen. Dus geen zwembad, heel veel schaduw, maar nu ook met accommodaties, een fatsoenlijke website en prima sanitair. Kortom, voor ons een reden om te blijven komen. (hoewel er in Calvi meerdere leuke campings zijn)

La Trinité *** (Bonifacio)
In het gebied van grillige steenformaties ligt deze camping. Een beetje open. Prima voor surfers en een leuke restaurantje met zwembad. Dat is fijn want de camping ligt niet direct aan zee. Wel hoor je de drukke weg. Sanitair is goed.

Di Liccia *** (Bonifacio)
Al eerder geweest. vlakke plaatsen, mooi in bos, prima uitvalsbasis voor zuiden. Zie ook eerdere opmerkingen.

U Ponte Grossu: Bavella (Solenzara)
Prachtig gelegen in de Bavella. Natuurlijk zwemwater in de rivier. Prima sanitair, echt een bergcamping. Zie ook filmpje op deze pagina.

U Prunelli **** (Ajaccio):
Ook eerder geweest. Ligt vlak bij Ajaccio. Mooie grote plaatsen met veel schaduw. Leuk zwembad in in af te koelen. Zie ook eerdere opmerkingen.

Ras l’Bol – (Olmeto Plage)
Deze camping is flink op de schop gegaan. Nieuw sanitair, nieuw restaurant. Nieuw zwembad. De hele entree is een gedaanteverwisseling! Zie ook eerdere opmerkingen.

 

Arinella Bianca *****  – (Ghisonaccia)
Camping die ook grotendeels huurbare accommodaties heeft. We komen er al meer dan 20 jaar en dat is niet voor niets. Zie ook eerdere opmerkingen.

Overigens hebben heel veel campings huurbare accommodaties. Mobile homes, chaletjes, hutten enz

2016

Campings waar we in 2016 één of meerdere nachten hebben gestaan:

U Pezzo ** (St-Florent)

Een kleine camping met een paar geitjes, kippen enz. aan ondiepe baai gelegen. Goed sanitair. Prima uitvalsbasis voor het noorden.

 

International *** (Calvi)

International en Castors vormen tegenwoordig 1 camping, weliswaar met 2 ingangen. Maar er is een achterdoorgang, zodat de kampeerders van International ook van het zwembad en restaurant van Castors gebruik kunnen maken. Prima sanitair. Een stadscamping, dus dicht bij strand en stadje.

 

Bella Vista *** (Calvi)

Ook in Calvi gelegen, net iets verder lopen naar centrum, geen zwembad, maar rustige camping met veel bloemen en prima sanitair.

 

Torraccia *** (Cargèse)

Prachtig in natuur gelegen terrassencamping, met zwembadje. Niet direct aan het strand. Mooie camping om als uitvalsbasis voor het prachtige westen te dienen. Goed sanitair. Drukke weg hoor je nauwelijks.

Arinella Bianca ***** (Ghisonaccia)

Deze camping komen we elk jaar. Heerlijke camping, met 2 zwembaden waarvan 1 alleen toegankelijk voor volwassen. Zeer ruime kampeerplekken, prima sanitair, direct aan het strand. Veel animatie.

 

Pezza Cardo *** (Porto Vecchio)

1 van de 4 campings op een rij buiten het centrum van Porto Vecchio. Strand is wel ver lopen, maar kan wel. Zwembadje voor de afkoeling. Sanitair goed, maar wel wat verouderd. Leuke plekken tussen rotsen mogelijk.

Europa Beach (Querciolo)

Vlakke camping in het noorden direct aan het strand onder hoge eucalyptus bomen. Terrasje. Geen zwembad, Sanitair eenvoudig.

U Prunelli **** (Ajaccio)

Leuke camping in de “oksel van een rotondo”, maar daar heb je niet veel last van. Zeer schaduwrijke plaatsen. Mooi zwembadje. Prima sanitair. Mooie uitvalsbasis voor Ajaccio en omgeving.

Sagone Camping **** (Sagone)

Ook een van onze favorieten. Meerdere keren geweest. Mooie vlakke plaatsen, zwembad, prima restaurant, prima sanitair, Animatie. Prima uitvalsbasis voor westkust en binnenland!

Di Liccia *** (Bonifacio)

Vlakke camping nabij Bonifacio. Verschillende soorten plekken. Aardig zwembad. Prima sanitair. Wat minder pompeus tov de camping er tegen over. (U Farniete- Pertamina).

Vigna Maggiore *** (Olmeto)

Een grote terras-achtige camping, met mooi zwembad, goed sanitair. Ligt op een handige plek om de omgeving goed te verkennen.

In de Corsica Camping Gids alle campings van 5 sterren t/m die bij de boer. Handige kaartjes en veel gegevens.

Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!

pezzo_cardo_180-90

bella_vista_180-90

Overzicht van campings waar we één of meerdere nachten hebben gestaan.

Camping Di Liccia 2015, 2016 en 2017
Deze camping ligt tegenover Pertamina. Een zeer grote camping voor Corsicaanse begrippen, Pertamina dus. Di Liccia is dan een stuk gemoedelijker. Sanitair en zwembad zijn prima. De meeste plaatsen liggen er wel leuk bij. De camping is redelijk vlak met veel schaduw.

Les Iles – Bonifacio 2014
Voor de camping moet je óf ruim voor Bonifacio naar het oosten (D60) en via binnenweggetjes rijden, óf via Bonifacio. Als je weet wanneer daar de files staan, kun je de gok via Bonifacio wel nemen. We hadden hier zo’n beetje de laatste plek die je maar kon bedenken. Maar behalve dat de plek klein was, voldeed hij prima (lekker schaduw). Helaas bleek het aantal elektriciteitsaansluitingen niet toereikend, zodat je moet delen, (met het risico van overbelasting) of wachten totdat er een vrij kwam. Aangezien dit een “doortrek” camping bleek te zijn, (veel mensen stonden hier niet veel langer dan 3-5 dagen, was een aansluiting de volgende dag wel beschikbaar. We zijn wel gewend aan files voor de douches rond 19.00 uur. Maar deze camping had echt te weinig douches. Tot 22.00 uur was er file en niet alleen voor de douches ook voor de afwasbakken. Ook het beloofde WIFI bleek 7 dagen niet te werken. Voor de rest was het een aardig camping met zwembadje om even af te koelen en een winkeltje voor het hoogstnodige.

Arinella Bianca *****  – Ghisonaccia (1996 t/m 2018)
Deze camping aan het strand is ruim opgezet met grote plaatsen, ook zijn er huisjes te huur. Verder zijn er 2 zwembaden en animatie en veel sportmogelijkheden, zoals beachvolley, basket- en voetbal. Het concept van 1996 was ook in 2018 nog hetzelfde, waarbij men toch elk jaar weer voor verbeteringen heeft gezorgd. Door het wat vlakkere achterland ben je heel snel bij mooie plekken van het eiland. Zoals Col de Bavella, Défile des Strette, Corte, Porto Vecchio en vele watervallen en baaien als Canella Beach, Tarco en Favone en Fautea. Houd je van animatie voor jezelf en/of je kinderen dan is deze camping echt een must. Met name de shows zijn pico bello verzorgd en van hoog niveau. Reserveren is een must. Op 14 juli en 15 augustus is er een prachtig vuurwerk op het strand van de camping! In 2013 is het 2e zwembad geopend speciaal voor 18+, met veel massage stralen ed.

Wij keren er elk jaar weer naar terug naar Arinella Bianca voor een dag of 10-15 en ontmoeten daar steeds weer onze vrienden uit Zwitserland, Frankrijk, België, Italië, Duitsland en natuurlijk Nederland.

Marina Erba Rossa en U Casone – Ghisonaccia (2013)
Dit zijn de buurcampings van Arinella Bianca. Om een goede indruk van deze campings te krijgen hebben we behalve wat bezoekjes naar aldaar kamperende vrienden, ook zelf een paar nachten overnacht. Erba Rossa is nog groter, met heel veel laantjes met stacaravans. Het kampeergedeelte ligt gezellig bij elkaar. Niet al te grote plaatsen, maar wel veel schaduw. Ook animatie en sportmogelijkheden. Zwembad en allerlei toeters en bellen. Leuke camping , al trekken veel volleyballers naar de naast gelegen camping Arinella om daar te volleyen. Animatie is prima verzorgd, maar heeft niet hetzelfde karakter als Arinella, alwaar men meer op show en dans inhaakt.

Camping U Casone is wat kleiner en veel soberder en wat gemoedelijker. Rechthoekig zwembad, niet veel animatie. Zeer ruime plaatsen, meer voor de toerist die van rust houdt. Strand is wel even wat verder lopen, dan de andere 2 campings, die direct aan het strand zijn gelegen. Deze camping heeft compleet ingerichte tenten te huur, wat voor veel kampeerders die “niet alles mee willen sjouwen” of “zij die komen vliegen” een uitkomst is.

Camping  Via Romana ligt iets zuidelijker van Ghisonaccia en bestaat voornamelijk uit caravans en huisjes. Tenten zie je hier en daar tussen door. Niet echt een “kampeercamping”. Camping Serenu ligt ook zuidelijk van Ghsionaccia en is een “boerderijcamping, rustig gelegen, en net als Via Romana niet aan het strand. We hebben er niet gekampeerd, alleen rondgekeken.

Sagone Camping ****  – Sagone (2008 + 2010 + 2011 + 2013 + 2016)
De naam van deze camping wordt veelvuldig genoemd als de vraag wordt gesteld een camping te noemen in de buurt van Sagone / Cargèse / Vico. Dus zijn we daar maar eens een kijkje gaan nemen. Gelukkig waren er nog diverse plaatjes vrij, maar we moesten snel beslissen, want er liepen meer mensen met een kaartje rond. En al vroeg in de middag werd het bordje COMPLET op gehangen. En zo ging het haast iedere dag op deze toch wel grote camping: ’s morgen vertrokken er velen, maar evenveel kwamen er weer voor in de plaats. Ruime plaatsen, waarvan het overgrote deel met ruime schaduw. Genoeg sanitair. Zwembad, restaurant, beperkte animatie en een zeer praktische supermarkt net buiten de camping. Deze camping ligt op 4 km van het strand, maar leuker is het om diverse stranden en baaien te bezoeken. Een prima uitvalsbasis voor een paar prachtige dagen. Sagone stelt eigenlijk niks voor en is de “badplaats” van Vico. Cargèse daarentegen is net als Vico een gezellig plaatsje. Tochten naar het binnenland en naar Porto via de Calanches. Zeker goed voor vele  foto’s. Zoals je aan de jaartallen kunt zien zijn we er al een aantal keer naar teruggekeerd en dat is niet voor niets.

Tuani – Restonicakloof Corte (2006 + 2013)
Terwijl de meeste campings aan de Restonica net buiten Corte liggen, is het met Tuani anders. Deze ligt op 7 km van Corte aan de Restonica. Omgeven door dennenbomen en rotsblokken vind je er schitterende plaatsen. Het terrein bestaat uit 3 gedeelten. Over de brug links een kleiner kampeergedeelte met receptie en restaurant. Voor de brug een klein gedeelte waarvan de meeste plekken met stroomvoorziening. Rechts van de brug een groter gedeelte, zonder elektriciteit. Het is een bedrijvige camping, backpackers en doortrekkers met vooral kleine tentjes. Ook wat jeugd/tienerkampementjes. Deze laatste groep zorgde nogal eens voor wat drukte bij het sanitairblokjes hetgeen soms tot hangplek werd uit geroepen. Het sanitair verdient sowieso niet de schoonheidsprijs, maar voor een paar dagen wel uit te houden. Brood en een paar simpele dingen waren in de bar te koop. Lekker eten in het restaurantje (WIFI)  dat, als je op de goede plek zat, uitkeek over de Restonica. Al vanaf 6.00 uur ‘s morgen was er al bedrijvigheid en om 8.00 uur kon je weleens in de rij moeten staan om je tanden te poetsen. Iedereen maakt zich op voor de wandeltochten in de schitterende omgeving. Dat betekende ook dat ’s avonds rond 22.00 nagenoeg iedereen op bed lag. In 2013 zagen we dat het aantal kampjes met kinderen nogal was toegenomen. Last had je er niet echt van, de leiding heeft de zaakjes goed voor elkaar.

Ras l’Bol – Olmeto Plage (1996 + 2013 + 2017)
Bij ons eerste bezoek aan Corsica in 1996 stonden we o.a. op deze camping. Plaatsen met veel kleine pijnboompjes. In 2013 zijn de pijnboompjes flinke jongens geworden.  De aan de noordkant van de baai van Valinco liggende  camping met een vlak gedeelte onder pijnbomen, heeft ook een deel leuk liggende beschaduwde terrasplaatsen. Huisjes/caravanachtige kun je er ook huren. Aan overkant van de weg is de zee. Sanitair goed, brood halen net buiten de camping, Spar in de buurt, wat speeldingen voor de kids. Gratis Wifi bij de receptie, kleine reikwijdte. Sinds 2017 zwembad. Restaurant met zondags ‘Chante de Corse’. Filitosa, de historische vindplaats, ligt in de “achtertuin” van deze camping.

U Pirellu – Porto Vecchio (2013)
Gemoedelijke terrassen camping met leuke plaatsen, ook geschikt voor caravans en campers. Speeltuintje, volleybalveldje en tafeltennistafel, mooi zwembad, goed sanitair. Niet direct aan zee. Rustige omgeving. Leuke restaurantje waar je ook ‘s morgens kunt ontbijten, ruime campingwinkel. Stranden van Palombaggia en Sant Gulia in de buurt, maar wel even met de auto! Wifi nabij restaurant. Zelf plek kiezen.

Fautea – Baai van Fautea  St. Lucie de Porto Vecchio (geen website)(2013)
Gemoedelijke terrassencamping met hele leuke idyllische plaatsjes zeker ook voor kleine tentjes, maar ook voor caravans en campers. Sobere bar. Prachtige uitzichten over het baaitje en of de toren. Nadeel, je kunt de N198 goed horen, zorg dat je achteraan staat als je dat niet wilt, dan valt het heel erg mee. Geen zwembad, maar wel liggend aan een prachtige baai. Speeltuintje. Geen kampwinkel. Restaurant op 50 meter. Geen toeters en bellen. Gratis wifi in nabij kleine bar. Zelf plek kiezen.

Castors – Calvi (2013 + 2015)
Camping met ook bungalowachtige (appartementen, caravans, enz). Leuk zwembad en goed sanitair. Vlakke stadscamping maar van overlast niet echt sprake, tenzij er festiviteiten zijn in Calvi. Loopafstand naar Calvi. Betaalde wifi bij diverse hotspots, bij restaurant gratis. Schaduw, soms wat beperkt. Zelf plek kiezen. Trampolines, luchtkussen, kinderspeeltuintuintje, tafeltennistafels ed restaurantje en bar. Kleine kampwinkel, maar om de hoek is Calvi met talloze winkels! Zelf plek kiezen

Sole e Vista – Porto (2013)
Neem de ingang naast de Spar. Er worden ook borden met de achteruitgang (waar je ook naar binnen kan) aangegeven. Mooie terrassencamping en goed sanitair. Prima ligging voor mooie uitstapjes. Leuk zwembadje en restaurant, gratis wifi bij de receptie. Terrassencamping met idyllische plaatsjes voor tentjes, maar er zijn ook plaatsen voor grote tenten, caravans en campers. Er zijn ook wat huisjes/caravans. Zelf plek kiezen.

Le Sud  – Porticcio (2013)
Aan de zuidkant van de baai van Ajaccio liggende eenvoudige terrassencamping aan plage Ruppione. Leuke plekjes, mag je zelf uitzoeken, aanwezige nummering doet kennelijk niet ter zake. Geen zwembad, wel de zee. Goed sanitair. Betaalde Wifi. Tevens ook huisjes en caravanachtige. Restaurant kijkt uit over zee. Geen animatie.

Alivetu – Corte (2013)
Vlak voor de brug over de Restonica bij binnenkomst in Corte heb je 2 campings. De Restonica en Alivetu. We kozen voor Alivetu. Een kleine camping zonder toeters en bellen. Onder de olijfbomen naast de Restonica die je hoort ruisen. Geen wegverkeer. Wel op loopafstand van Corte. Sobere enigszins verouderd aandoend sanitair, maar schoon en warm water is ook warm. Wifi gratis aanwezig op hele campingterrein. Geen zwembad. Zelf plek kiezen. Brood ‘s morgens verkrijgbaar.

U Farniete / Pertamina – Bonifacio (2013)
Grote luxe camping apart van het huisjes gedeelte, een km of 5 ten noorden van Bonifacio aan de N198. Die hoor je niet op de camping. Alle toetsers en bellen zijn aanwezig en ook de prijs is stevig. Prima sanitair, kampwinkel, tennisbaan, volley- voetbal- en basketbalveld en een prachtig zwembad met grote glijbaan. Ruime plaatsen die je krijgt toegewezen. De camping lig niet aan zee, daar zul je eerst de auto voor in moeten. Naast sanitairblok 2 staan koelkasten, de die maken nogal veel lawaai, behalve ‘s nachts! Wifi bij restaurant, deed het helaas niet.

La Rivière – Zonza (2013)
In het hartje Alta Rocca, nabij riviertje gelegen camping met hoge dennen, maar ook wat klein groen, ook enkele hoogteverschillen. Eenvoudige camping, maar prima sanitair en plekken. Bij uitstek een prima locatie voor alle wandelaars die dit hooggebergte opzoeken. Beperkt elektriciteit, geen internet, wel koffie- en blikjesautomaat. Zonza op 2,5 km.

U Sole Marinu – St Florent/ Farinole / Patrimonio (2013)
Dit is een simpele camping met als je geluk hebt plaatsen aan zee. De meeste plaatsen hebben niet veel schaduw. Er is elektriciteit, een restaurantje, kampwinkeltje kinderspeeldingen. Betaalde Wifi bij Restaurant. Geen zwembad. Het strand bestaat uit grote kiezels. Dichtbij Patrimonio, de wijnstreek! St. Florent op een paar km en aan de “voet van Cap Corse”. Achteraf hadden we graag camping Stella willen kamperen een paar km verderop met deels een zandstrand.

La Pietra – Pietracorbara (2013)
20 km ten noorden van Bastia een heel nette camping met zwembad op 300 m van de zee. Wifi bij restaurant. Sanitair prima. Er is een veld waar je vrij kunt staan, in sommige paden ook vrij, of bepaalde plekken. Het veld heeft niet veel schaduw, de afgebakende plekken over het algemeen wel en zijn ruim. Veel privacy ivm hoge heggen. Kinderspeeldingen. Kampwinkeltje. Strand in een baai.

San Damiano – Biguglia (2013 + 2016)
Tussen het vliegveld Poretta en Bastia, maar ook tussen het strand en het Étang de Biguglia vind je een grote Camping San Damiano. Leuke plekken onder dikke dennenbomen. Zwembad, winkel, speeldingen, beperkte animatie. Beetje zanderige bodem, maar kan ook erg hard zijn. Veel goed sanitair. Ook wat huisjes/caravans. Zelf plek kiezen. Wifi bij gemeenschappelijke  ruimte Cocoon. Je kunt al om 6.30 uur de camping af om de vroege Ferrie te halen, of als je laat aankomt hebben ze een speciaal overnachtingsveldje voor de laatkomers. In het Étang kun/mag je niet zwemmen.

Olmello – Cervione (2013)
Een van de vele aan het strand van de oostkust gelegen campings, vanaf de N198 de bordjes volgen. Simpele camping, met veel diversiteit aan bomen en genoeg schaduw. Klein zwembad. Tennisbaan, een paar speeldingen voor kinderen. Bakker komt langs om 8.30 uur, geen kampwinkel, wel drank en ijs. Redelijk basissanitair. Mooie uitvalsbasis voor de Castagniccia, maar ook omgeving Corte is goed te bereiken. Er zijn ook groepen met kampementen aanwezig op de camping. Prima gratis wifi.

California – Ste Lucie De Porto Vecchio/Pinarellu (2011)
Een camping waar we weleens zijn gaan kijken om in de toekomst eens een deel van onze vakantie door te brengen. En dat werd dus 2011. Je kunt je tent neerzetten waar je wilt. Wil je haring aan haring staan, dan kan dat, wil je wat meer ruimte dan is het achterste deel leeg genoeg om je tent ruim op te zetten. Neem hier wel een tarp mee, want verder naar achteren worden de boompjes steeds kleiner.  Mooi strand aan de camping met een volleybalveldje. Prima uitvalsbasis voor Porto Vecchio en omgeving Bavella. Geen animatie en geen zwembad. Sanitair ruim voldoende.

Camping Campoloro – Cervione (2010)
Weer een nieuwe camping aan onze Corsica-ervaringen toegevoegd. Normaal gesproken maken we nooit veel gebruik van het zwembad, zeker niet als er een strand bij is. Maar deze vakantie op deze camping dus wel. We hebben er de WK finale voetbal gezien in een gezellige sfeer. Het terrein ligt tussen de N198 (die je nauwelijks hoort) en het strand. Je kunt er heerlijk eten en de campingplekken zijn redelijke ruim en voldoende schaduw. Hoewel wij onze tarp hebben gebruikt. In de zomervakantie moet je het namelijk wel treffen, je kunt niet reserveren en op de bonnefooi levert niet altijd een schaduwrijk plekje op of zelfs helemaal geen plekje op zoals we in 2013 ondervonden: complet! Echter deze camping is voor ons zeker de moeite waard om een keer terug te keren met de mooie Castagniccia als achterland, dus we gaan het zeker nog een keer proberen. Een mooi alternatief voor Camping Merendella of Olmello.

In 2016 is dit een Yelloh village geworden en dus wel te reserveren.

Tizzarella – Moltifao (2009)
De weg (D147) die door het ravijn van de Asco loopt kent diverse kleine campinkjes. Tizzarella is daar één van (tegenover de schildpaddenfarm). Knap vol toen we aankwamen, maar niet hinderlijk. Wij kregen een wat kleine plek aangewezen in het struikgewas, maar dat kon de pret niet drukken, ons tafeltje en stoeltjes gewoon aan de andere kant van de struik geplaatst. Een sanitairgebouwtje dat netjes werd onderhouden. Een lekkere eettent er bij. Brood kon je bestellen en voor de rest van de boodschappen moest je naar oa. Ponte Leccia. Prima uitvalsbasis voor bezoeken aan alle mooie natuur in de Gorge d’Asco met als eindpunt een wandeltrip naar o.a. de Monte Cinto. De hoogste berg van Corsica.

La Dolce Vita – Calvi (1999-2004 + 2009 + 2019)
Een ruim opgezette camping met lekker grote plaatsen met veel schaduw. Geen animatie of zwembad, maar wel het strand dichtbij. Prima uitvalsbasis voor de vele bezienswaardigheden in de buurt en natuurlijk de bergwandelingen. Calvi, vliegveld, boemeltrein, baaitjes en disco dichtbij. We zijn er meerdere jaren 1999-2004 met plezier geweest en 2009 was het niet anders! Sinds 2016 andere eigenaren.

Merendella – San Nicolao/Moriani Plage (1996 ; 2000) In 2009 nog eens op bezoek geweest
Hier zijn we 2 keer geweest: 1996 en 2000. Ruime plaatsen onder kurkeiken. Mooi aan het strand. Dichtbij o.a. de mooie waterval van San Nicolao.
In 2009 zijn we weer op deze camping geweest om vrienden te bezoeken. Tjonge, wat is deze camping veranderd! De kurkeiken stonden er nog wel, maar de camping is vergroot en kun je er nu huisjes huren. Opmerking 2020: ze hebben nu een zwembaden complex met 3 glijbanen.

Kevano Plage – Pianottolli Caldarello  (2008)
Op zoek naar een camping in het zuiden gingen we af op camping Kevano Plage met als mogelijke uitwijk Le Damier. We reden eerst langs le Damier en vervolgens kwamen we bij Kevano aan en zijn daar gebleven. Dichter bij het strand dan Le Damier, een kleine 10 minuten lopen.
Leuk opgezette camping tegen een helling en wij stonden nagenoeg bovenaan. Prachtige plaatsen tussen rotsblokken en onder de bomen. Kleinere en grotere plaatsen. Nauwelijks caravans, maar wel tenten in alle soorten en maten. Veel verloop hier ook: elke dag vertrokken er wel mensen. Na 12.00 uur grote kans dat de camping vol zit. Sanitair eenvoudig, en redelijk schoon. Klein winkeltje. Geen zwembad of animatie. Wel een tafeltennistafel. Goede uitvalsbasis voor: Bonifacio en Sartène.

Acqua Dolce – St. Florent (2006) in 2013 nog even op bezoek geweest: niet echt veranderd.
Komende vanuit Bastia is Camping Acqua Dolce de laatste van de campings in St. Florent. Bij binnenkomst in St. Florent heb je eerst aan de rechterhand D’Olzo. Deze camping ligt ongeveer 300 meter van het strand, dat bestaat uit vooral rosten een klein beetje zand dat bedolven is door dood zeewier. Vervolgens rijd je St. Florent door en over de brug kun je naar links voor La Pinede. Deze ligt aan een riviertje, zodat je je boot hier kan neerleggen. Dus niet aan het strand. Het heeft wel een zwembad maar in juli 2006 zat daar geen water in. Ga je na de brug rechtsaf, dan heb je eerst Kalliste die er wat mij betreft ongezellig uitziet en ook duur schijnt te zijn. Vervolgens rijd je door en aan het eind van de weg zijn er nog U Pezzo en Acqua Dolce. Naast elkaar. Vegetatie ongeveer het zelfde: ruime plekken onder de voornamelijk eucalyptus bomen. U Pezzo heeft nog een paar kinderspeeltuigen en wat huisdieren en geitjes. Beiden hebben geen zwembad of animatie. Gewone sanitaire omstandigheden en een prima pizzeria en restaurant. Het strand met snorkelrots, windsurfplanken, zeilboten en ander watervertier zijn direct als je de uitgang uitkomt aan de overkant van de weg.

Wij hebben met veel plezier op Acqua Dolce gestaan. Lang bleven de kampeerders hier niet staan: na een paar dagen trokken de meeste vakantiegangers weer door. Een winkeltje met de eerste levensbehoefte was ruim op voorraad. Sanitairblok werd goed schoongehouden: ook door de kampeerders zelf. Een prima camping om de eerste dagen, nadat je van de boot bent afgekomen, door te brengen. Prima uitgangspunt voor rondje Cap Corse, Strand van Nonza, verkenning van het hart van de wijnindustrie (Patrimonio) en het kerkje van Murato (San Michele) en de mooie stranden Saleccia en Loto.

In 2005 hadden we ook nog “ervaringen” met de volgende campings.

 • La Vetta (Trinité-de-Porto-Vecchio) – hier gingen we bij vrienden op bezoek. Leuke camping waar op sommige plaatsen de tenten tussen grote rotspartijen kunnen worden neergezet. Van de nabij gelegen weg (N198) heb je nauwelijks last. Naar het strand moet je wel met de auto. Er is wel een zwembad.
 • Op de volgende campings hebben we even gekeken toen we er langsreden:

Golfo di Sogno was een hele grote camping met wat ons betreft sfeerloze plaatsen. Rondinara kwam voor ons niet in aanmerking vanwege oa. de weg die je (elke keer!) moet afleggen om er te komen bochtig en steil. In 2005 was de maquis ook nog eens afgebrand Bovendien was het nog wel even lopen naar de overigens prachtige baai van Rondinara, dus weet een andere keer.

La Pinède – Calvi (2004)
Op deze mooie camping heeft één van onze kinderen in 2004 gestaan met een groep andere jongeren. Deze camping met zwembad ligt dichter bij Calvi. Het is ze daar erg goed bevallen. Reisorganisaties met kamperen in het programma hebben deze camping vaak als optie in hun reisgids staan.

adminEigen campingervaringen Corsica