Corsica met de Camper!

Corsica met de camper. Ideale oplossing voor veel reizigers. Zij die een eigen camper hebben of gaan kopen en “Europa willen doen”, moeten natuurlijk ook ‘even’ via Corsica en Sardinië. Anderzijds zijn er ook reizigers die een ideale manier zoeken om Corsica te verkennen. Dan is huur natuurlijk ook een fantastische oplossing.

pezzo_cardo_180-90

FAQ of te wel veel gestelde vragen

Kun je met de camper wel op Corsica overal komen?

Grote campers moeten rekening houden dat de wegen erg smal zijn en dat passeren dus lastig is. Soms zijn de parkeerfaciliteiten in een dorpje of stadje zo beperkt dat je even buiten het stadje moet staan. Maar in principe kun je overal wel komen. Ervaring met rijden in de bergen is een voordeel! Een buscamper is in de bergen van Corsica natuurlijk een stuk handiger.

Campers zijn bij de Corsicaanse bevolking niet echt geliefd. Er zijn maar een beperkt aantal wagen en Corsicanen moet soms lang rijden voordat ze op hun bestemming zijn. En dan zitten ze niet echt op de campers en carvanners te wachten. Schiet dan ook – als het maar enigszins kan – een vlucht/parkeerhavenin en laat de Corsicanen passeren. Bijna altijd krijg je een toeter of hand als bedankje!

Mag je wild kamperen / vrij overnachten op Corsica?

Nee, net als in heel Frankrijk is het niet toegestaan vrij te kamperen, tenzij je toestemming hebt van de grondeigenaar en/of de politie. Er zijn wel enkele camperplaatsen, maar over het algemeen staan de meeste campers op de campings of net even buiten de camping. Wel mag men vrij overnachten op een plaats waar een auto mag parkeren. [BRON: NKC]

Enkele camperplaatsen zijn er nabij de stranden van Pallombaggia (Porto Vecchio) gecreëerd. Voor een tientje kan je daar staan, schoon water tanken en douchen.

Moesten campings in den beginne niets van campers weten, dat is nu wel anders. Steeds meer campings maken plekken gereed om voor deze groep een leuke plek te bieden. Ze snappen zo langzamerhand ook dat ze daar geld aan kunnen verdienen, met name ook in voor- en naseizoen.

Mag je aan boord van de veerboot in je camper blijven?

Nee, nadat je je camper hebt verlaten, mag je het autodek niet meer op. Dus blijven slapen mag niet en kan ook niet. Bovendien zijn de autodekken afgesloten vieze smerig warme ruimtes waar je echt niet wild slapen. (Moby Lines heeft op enkele afvaarten naar Sardinië wel die mogelijkheid)

Tips:

  • Als je van de boot af komt in Bastia moet je even opletten. Je wordt namelijk naar tunneltjes geleid die niet voor elke hoogte geschikt zijn, ongeveer 2.60 Wordt wel duidelijk aangeven (volg: hors gabarit), maar in de hectiek van de haven is het handig dit al van te voren te weten.

Meer informatie over campers:

NKC Camperverzekering
adminCampertips voor Corsica