Accommodaties op Corsica

Huizen, hotels, appartementen en vakantieparken

Op Corsica vind je allerlei soorten accommodaties in allerlei prijsklassen:

  • Hotels en en de kleinere hotels: Chambre 鈥榙 H么tes
  • Appartementen
  • Vakantieparken
  • Huizen
  • Maar ook heeft 80% van de campings accommodatiesBooking.com

Specialisten

Hotels, huizen en vakantieparken

Hotels heb je in allerlei prijsklassen, met en zonder sterren. We hebben zelf oa in deze hotels overnacht met veel plezier:

Hotel Beau RivageH么tel Beau Rivage
Soort Chambre 鈥榙 H么tes, schone kleine kamers, maar wel met alle benodigde spullen, direct aan zee tussen Calvi en Ile Rousse in het gehucht Algajola. Met direct bedoelen we zelfs dat de golven tegen de muur aanslaan, daar moet je wel tegen kunnen. Net als zowel de zonsopgang als ondergang vanuit het raam kunnen zien (zeezijde).聽Lees de reviews


u_frasconeH么tel U Frascone
Chambre 鈥榙 H么tes nabij Venaco aan de T20. Ondanks dat het hotelletje aan deze drukke weg ligt is het een prima plek, lekker centraal in de bergen met prachtige uitzichten. Leuk ingericht en vriendelijke mensen.聽Lees de reviews


Eerst zoeken we grofweg een plek waar we graag willen overnachten. Vervolgens kijken we zelf altijd bij Booking.com en lezen dan de reviews. Moet gek lopen wil je hier niet iets leuks tussen vinden.

Voor onderweg zoeken we ook weleens via: ALL 鈥 Accor Live Limitless zoals bijvoorbeeld IBIS, Novotel, Mercure, M枚venpick, Pullman en Sofitel

Andere “accommodatie zoekers”:

Huizen en appartementen zoeken is best lastig. Te lastig? Ga naar een van de specialisten. Vind je het een sport om zelf iets te zoeken? Hier wat tips en mogelijkheden.

Er zijn grofweg 2 mogelijkheden. Appartementen/huizen maken deel uit van een vakantiepark of ze worden losstaand verhuurd.

Zelf raadplegen we tegenwoordig Booking.com. Zij hebben nu ook steeds meer parken en huizen. Of we gebruiken een van de grotere aanbieders van huizen zoals:

Reviews zeggen veel, maar niet alles. denk ook zelf even na.
Accommodaties bij/via/van een Nederlander?

Luxe Villa Coucou Les Amis – Sainte Lucie de Porto Vecchio

Deze accommodatie met 4 slaapkamers ligt op 8 minuten lopen van het strand. Villa Coucou Les Amis ligt in Sainte-Lucie de Porto-Vecchio, op slechts 6 minuten lopen van het Plage Villata, en beschikt over een eigen buitenzwembad. De accommodaties beschikken over eigen kookgelegenheid en gratis WiFi.


Residence Serenamore – Favone

Dit rustige vakantiepark met luxe vakantie-villa’s ligt op 5 minuten lopen van het strand. Het heeft een buitenzwembad. Rust, ruimte en natuur zijn de kenmerken van deze Residence op slechts 500 meter van het schitterende witte zandstrand van Favone. De woningen staan ruim over het park verspreid en bieden een magnifiek uitzicht over de zee en de omliggende bergen.


In Calcatoggio zijn er verschillende accommodaties:

En vervolgens:

Booking.com

Campings waar wij zelf graag verblijven met accommodaties!
Reviews

Reviews of beoordelingen kunnen een handig hulpmiddel zijn bij het kiezen van een accommodaties. Echter verkijk je er ook weer niet op. Als er pas 2 beoordelingen zijn, geeft dat een minder goed beeld dan wanneer je er meer dan honderd ziet staan. Bij sommige sites kan iedereen een beoordeling insturen. De vraag is hoe waardevol deze zijn. Bij Booking.com bijvoorbeeld kunnen alleen “klanten” die daadwerkelijk zijn geweest een review schrijven.

Wat mij ook opvalt, is dat vooral klagers of juist super enthousiaste mensen een review schrijven. Als je een kamer boekt in het centrum boven een caf茅, dan moe je niet verrast zin dat je wat geluidsoverlast hebt van dat caf茅. Dat is een open deur. Ligt je accommodatie langs een spoorlijn, dan moet je niet vreemd op kijken dat je die treinen zo af toe hoort.

Tripadvisor

Lees hier de reviews van TripAdvisor. De grootste reiswebsite ter wereld.

Accommodaties op campings en vakantieparken

Nagenoeg alle campings hebben huisjes, chaletjes, mobile homes. caravans of zelfs appartementen te huur. Direct te boeken bij de camping, maar op sommige campings zijn er ook te huur via een van deze organisaties:

Top 10 accommodaties volgens reviews Booking.com:

Specificaties:


Zelf zoeken?Booking.com
adminAccommodaties Corsica