Corsica blogs

Nieuws, Ideeën, ervaringen en informatie

Alert: grote hangbrug in Genua ingestort!

by admin on augustus 14, 2018 Reacties uitgeschakeld voor Alert: grote hangbrug in Genua ingestort!

Voor hen die via Genua naar Corsica, Sardinië of Sicilië reizen of juist van de eilanden aankomen in deze veerboothaven, kan het volgende nieuws zeer van belang zijn.

Zoals je wellicht al hebt vernomen via andere media is er een grote hangbrug in Genua ingestort over meer dan 100 meter. Het betreft de Morandi-brug over de rivier de Polcevera.

Deze brug maakt deel uit van de snelweg A10 die aansluit op de A7. De A7 wordt door veel vakantiegangers gebruikt om van of naar de veerboothaven te reizen.

Deze ingestorte hangbrug maakt geen deel uit van het “normale” traject dat vakantiegangers die via Milaan en Zwitserland naar Nederland of België rijden.

Mocht je plannen hebben om wel via die A10 te rijden naar het westen (Savona, Frankrijk) dan kan dat dus niet meer. Je zult een alternatieve route moeten kiezen. Datzelfde geldt ook voor de mensen die aankomen met de veerboot in Savona die naar het oosten willen: helaas ook dat kan niet via de A10.

Verder moet iedereen rekening houden met meer file en vertraging in en rond Genua omdat een belangrijke verkeersslagader is komen te vervallen.

De situatie: (klik op kaartje om het te vergroten.)

Corisica-Sardinie

Corisica-Sardinie

Goede reis!

Wilbert Geers

adminAlert: grote hangbrug in Genua ingestort!