Corsica blogs

Nieuws, Ideeën, ervaringen en informatie

Brandgevaar & Droogte

by admin on juni 21, 2017 Reacties uitgeschakeld voor Brandgevaar & Droogte

Helaas, helaas, het is zeer droog op Corsica. vergelijkbaar met 2003 en dan zijn we nog niet eens in juli of augustus aanbeland. Er mag niet meer gesproeid worden overdag en iedereen moet “zuinig aandoen” met water. Het mag te hopen zijn dat er binnenkort flink wat onweersbuien gaan vallen. Deze kunnen zeer heftig zijn, zeker in de  bergen. Houd daarom de locale weerberichten in de gaten. Meestal ontstaat het onweer in de bergen dat dan net wel of net niet de kust bereikt.

Zie Le Corse – Matin: La Corse s’enfonce dans la sécheresse met rechts de droge Tavignano – rivier.

Een ander nadeel van deze droogte is de kans  op bosbranden. En er wordt  nu al af en aan gevlogen met de blusvliegtuigen om ook op Corsica de bosbranden te bestrijden. Vandaar ook dat open vuur is verboden, net als barbecueën op houtskool of hout. Ook zie je nog wel eens kampeerders met een leuk gelkaars of iets dergelijks: doe die ook maar niet aan!

Ook mag er soms uit voorzorg niet gewandeld worden in de bergen zoals dit bord laat zien (2003). Dit bord staat bijvoorbeeld aan het begin van de grote wandelingen voorbij Calenzana. Het begin van de GR20: met de auto vanuit Calvi, langs het vliegveld, parkeren naast de Heliport van Chaos de Bocca Rocca en Cirque de Bonifatu, het begin van “Parc Naturel”.

 

adminBrandgevaar & Droogte

Related Posts

Take a look at these posts