Corsica blogs

Nieuws, Ideeën, ervaringen en informatie

2 bijzondere bezienswaardigheden

by admin on mei 3, 2017 Reacties uitgeschakeld voor 2 bijzondere bezienswaardigheden

Er zijn vele bezienswaardigheden op Corsica. Of te wel Point of Interest (POI). Je kunt op talloze sites plaatjes zien van de mooie bergen, watervallen, bergmeren, baaien, rotsformaties, dorpjes en stadjes. Op de door ons ontwikkelde kaart van Corsica staan er ook 26 aangegeven en natuurlijk vind je er in reisboek Beleef Corsica ook tientallen! Wat dacht je van de Corsica App!

2 bezienswaardigheden hebben we pas heel laat ontdekt. 10-tallen keren zijn we er voor bij gereden, met het idee, dat kan toch niets zijn. Maar niets is minder waar!

Parc de Saleccia

Deze mooie botanische tuin ligt tussen Ile Rousse en Plage de Lozari aan de T30 (N197) in het noordwesten van Corsica. Wij bezochten hem vorige zomer. Nu is de zomer natuurlijk niet het beste seizoen om de tuin te bezoeken, want dat is natuurlijk april/mei/juni. Dan staat heel Corsica in bloei en de tuin dus ook.

Maar wie denkt in een dorre woestijn terecht te komen komt dan bedrogen uit. Alles staat er toch schitterend bij. Langs de mooie paden staan diverse borden met uitleg over wat er te zien is. Alle planten en struiken uit de maquis krijgen zo ineens een naam.

Behalve rondlopen en kijken kun je ook terecht in de ateliers voor demonstraties en activiteiten. Zie hiervoor het  programma.

Ook hebben ze er vaak tentoonstellingen, zoals vorig jaar een foto tentoonstelling van roofvogels. Erg mooie foto’s. Nu hangen er foto’s van de Corsicaanse boomklever.

Over vogels gesproken, er zijn ook volières en is er een observatorium voor vogels.

Meer weten? Bekijk hun website!

 

 

 

U Cupulatta

Deze schildpaddenfarm bezochten wij ook pas vorig jaar voor het eerst. We hadden het boek Beleef Corsica bij ons waar ook een foto van een schildpad in staat die op een camping op onze plaats van plan was eieren te gaan leggen. Of men wist wat voor soort het was. Pierre, de manager aldaar, moest er om lachen. Dat we nou juist die schildpad hadden uitgekozen voor het boek. Dit bleek namelijk een schildpad te zijn die hier niet van nature voorkomt en erger, nadat deze was geïmporteerd bleek z’n lievelingsmaaltijd de kinderen van de Corsicaanse schildpad te zijn.
Je begrijpt, de foto wordt in de komende herdruk vervangen!

Deze farm is niet alleen een bezichtigingsplaats van allerlei soorten schildpadden, maar is tevens een belangrijke boerderij met betrekking tot fokprogramma’s. Diverse zeldzame geworden schildpadden worden hier gefokt en over de gehele wereld uitgezet. En dat maakt een bezoek dan direct waardevoller.

Er leven maar liefst 3000 dieren verdeeld over 160 soorten uit de hele wereld.

Deze “No1 schildpaddenfarm van Europa”, bevindt zich aan de T20 (N193) een kwartiertje van Ajaccio in Ucciani. De foto’s zijn van A Cupulatta!

 

Beide bezienswaardigheden staan ook aangeven op de ‘must have’ kaart van Corsica!

 

Wat we vorig jaar ook hebben bezocht was een fototentoonstelling in het Bastion van St. Florent. In meerdere van deze bastions/oude vestings van oude stadjes vinden tentoonstellingen plaats, net als in musea, die Corsica ook kent.

Zo zie je maar. Ga je al meer dan 20 jaar naar Corsica, je komt elke keer weer op plekken waar je toch nog niet geweest bent én zeker de moeite waard zijn!

admin2 bijzondere bezienswaardigheden