Corsica blogs

Nieuws, Ideeën, ervaringen en informatie

Saint Florent

by admin on februari 15, 2017 Reacties uitgeschakeld voor Saint Florent

Saint Florent is de “hoofdstad” van de noordelijkste deel van Corsica. De vinger (Cap Corse), de Nebbio – het gebied ten zuiden van de stad – en de Désert des Agriate ten oosten. Verder ligt het stadje in het centrum van veel belangrijke wijnbouw. Patrimonio is daar bekend om. (het gebied kreeg als eerste een AOC kwalificatie.) Ook staat Patrimonio bekend om zijn openlucht concert on juli, waar wereld beroemde gitaristen optreden: Les Nuit de la Guitare.

Met veel plezier zal de VVV (Office Municipal de Tourisme)  van Saint Florent je verder op weg helpen.

In de zomer is het er gezellig druk in de haven en op de terrasjes rond de haven. De citadel nodigt uit om even naar toe te klimmen en daar eventueel een tentoonstelling te bekijken.

Die haven is vooral ook belangrijk omdat schepen je naar d e2 prachtige zandstranden Saleccia en Lotu kunnen brengen. Daar kun je overigens ook te voet (paar uur lopen) of per 4×4 komen.

Helder azuurblauw water lacht te tegemoet op het strand van Le Lotu

Heerlijk ondiep water aan het schitterende Saleccia.

Op de 14 juli en 15 augustus wordt er op heel Corsica vuurwerk afgestoken. Echter niet overal, sommige dorpjes en stadjes zoals Saint Florent doen dat een dag eerder, dan kunnen de inwoners zelf naar Bastia of Calvi gaan om daar het vuurwerk te zien.

Er zijn diverse campings rond Saint Florent. Ten oosten zitten er een paar op rij aan een heerlijke baai met langzaam aflopend strand en ‘snorkelrots’, zoals een kleine 2 sterren camping U Pezzo met een paar “kinderboerderij-dieren”.

Bij het strand van Saleccia heb je nog een camping met de mooie naar Paradisu. Een waar paradijs. Beetje lastig om er te komen. Je moet je laten brengen door een 4×4 of boot.

Ook op Cap Corse heb je een paar mooie campings zoals Stella ** (wetskant van de vinger) en Pietra *** aan de oostkant van de vinger.

adminSaint Florent