Camper tips

Corsica met de camper. Ideale oplossing voor veel reizigers. Zij die een eigen camper hebben of gaan kopen en "Europa willen doen", moeten natuurlijk ook 'even' via Corsica en Sardinië. Anderzijds zijn er ook reizigers die een ideale manier zoeken om Corsica te verkennen. Dan is huur natuurlijk ook een fantastische oplossing.

FAQ of te wel veel gestelde vragen:

Kun je met de camper wel op Corsica overal komen?

Grote campers moeten rekening houden dat de wegen erg smal zijn en dat passeren dus lastig is. Soms zijn de parkeerfaciliteiten in een dorpje of stadje zo beperkt dat je even buiten het stadje moet staan. Maar in principe kun je overal wel komen. Ervaring met rijden in de bergen is een voordeel! Een buscamper is in de bergen van Corsica natuurlijk een stuk handiger.

Mag je wild kamperen / vrij overnachten op Corsica?

Nee, net als in heel Frankrijk is het niet toegestaan vrij te kamperen, tenzij je toestemming hebt van de grondeigenaar en/of de politie. Er zijn wel enkele camperplaatsen, maar over het algemeen staan de meeste campers op de campings of net even buiten de camping. Wel mag men vrij overnachten op een plaats waar een auto mag parkeren. [BRON: NKC]

Mag je aan boord van de veerboot in je camper blijven?

Nee, nadat je je camper hebt verlaten, mag je het autodek niet meer op. Dus blijven slapen mag niet en kan ook niet. Bovendien zijn de autodekken afgesloten vieze smerig warme ruimtes waar je echt niet wild slapen. (Moby Lines heeft op enkele afvaarten naar Sardinië wel die mogelijkheid)

 

Tips:

 • Als je van de boot af komt in Bastia moet je even opletten. Je wordt namelijk naar tunneltjes geleid die niet voor elke hoogte geschikt zijn, ongeveer 2.60 Wordt wel duidelijk aangeven (volg: hors gabarit), maar in de hectiek van de haven is het handig dit al van te voren te weten.

 

Meer informatie over campers:

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Plaats dit bericht op Twitter Geef dit als tip aan je Hyves-vrienden Voeg toe aan je Facebook-profiel Deel met je LinkedIn-contacten Abonneer je op de RSS-feed van deze site Print deze pagina of genereer een PDF-bestand

25 reacties op Camper tips

 1. Ria Zwartjes zegt:

  Hallo, in juni willen wij met auto en caravan overvaren van Livorno naar Bastia. Nu zie ik bij het bestellen van de tickets dat de boot allen om 8.00uur vertrekt. Klopt dit? Ik kan geen andere tijd vinden. Graag een reactie hierop.
  Vriendelijke groeten Ria.

  • bart de pau zegt:

   Hallo dat klopt inderdaad om 8u vertrekt de boot.
   het is wel gemakkelijk dat je reeds de avond voordien op het haven terrein mag overnachten.
   niets dan lof
   groeten bart

 2. Tim Roelandt zegt:

  Dag allemaal. Proficiat aan de beheerders met deze prima site!.

  Mijn camper staat nu zo'n 2 jaar op de canarische eilanden. Ik heb een seizoensgebonden bedrijf en van oktober tot april is het erg rustig. Dan profiteren we ervan om zo'n 1 week per maand over te vliegen naar de zon. In de andere maanden kan ik geen vakantie nemen.

  Na zo'n 15 trips denk ik dat ik de eilanden wel zo'n beetje helemaal gezien heb en zou ik eens willen veranderen. Ik zou graag Corsica-Sardinië-Sicilië aandoen, te beginnen bij Corsica. Eerste vereiste is echter een parkeerplek in de buurt van een vliegveld. Als iemand een tip heeft of nog beter een plekje op zijn domein dat hij/zij wil verhuren hoor ik het graag! 

  Alvast bedankt en tot binnenkort op Corsica :-) !

  Tim Kathy en Rias

 3. Hans Rijsouw zegt:

  wij willen volgend jaar naar Corsica gaan met een camper van 6.40 mtr wij willen ook de westkust bekijken is dat een probleem met een camper van 6.40 mtr?

  • Wilge zegt:

   Hangt natuurlijk van rijstijl en ervaring af. Maar er rijden ook vrachtauto’s die 2x zo groot zijn. Geef de Corsicaan aub de ruimte, het is er al zo druk met campers.

 4. Bart De Pau zegt:

  Vraaag : we hebben onze rezervatie bevestiging vast om op maandag 8sept. vanuit livorno naar Bastia te varen .

  Zullen we ons ticket krijgen bij het oprijden van het haven gebied of moeten we ons aanmelden bij Mobie lines.?

  Is overnachten op de ferry parking toegestaan en zo ja vanaf hoelaat  op zondag avond?

  Zijn er nog nederlandstalige camperraars die deze tocht ondernemen tijdens onze periode?

  Gr Bart

   

  • Wilge zegt:

   Als je direct bij de ferrymaatschappij boekt krijg je een e-mailticket en daarmee kun je gelijk de boot op. Als je bij een bemiddelaar hebt geboekt zoals aFerry, dan moet je daar eerst je ticket bij het loket ophalen. Voor zover ik weet mag je de avond voor dat  de boot vertrekt in Livorno nog wel overnachten op het haventerrein, andere havens mag dat niet.

   Er zijn vast nog andere camperaars die die tocht ondernemen, maar of ze deze reactie lezen?

   Hoe dan ook: een mooie reis!

 5. Keeci zegt:

  Hallo ik heb een vraag.

  Ik ga met een buscamper eind augustus naar Corsica. Ik vertrek uit Toulon met de ochtendboot.

  Is er een camperplaats vlak bij de haven waar je kan overnachten?

  Bij voorbaat mijn dank.

 6. Bart De Pau zegt:

  Hallo , mijn vraag 

  We zijn van plan om in sept 2014 naar corsica te gaan via Livorno

  Wij zouden ter plaatse een heen en terug ticket kopen (wegens moeilijk tijdstip te bepalen)

  Normaal gezien vertrekken we op 6sept hier in belgieom op 8sept de boot te nemen

  Is het in de haven van Livorno een kluwen om aan een ticket te komen of valt dat nog mee.

  onze camper is 6.60 m lang en 2.75 hoog.

  • Wilge zegt:

   WIj willen niet voor verrassingen staan, dus kopen we – zeker de heenweg – het ticket al op voorhand. Geen verrassing dus qua prijs en geen verrassing wat betreft het al dan niet kunnen vinden van de ticket verkoop.

   Thuis zoeken we de handigste en goedkoopste oversteek, geen gedoe in de drukke havens.

 7. Bert jonker zegt:

  Hallo, Wilbert, 

  iIs er  een veerboot tussen corsica en Sardinië en zo ja voor welke camper is deze geschikt?

  met vreiendlijk groet, Bert Jonker

 8. robberecht zegt:

  Hallo,

  Zijn er camperplaatsen voorzien op Corsica of is er enkel mogelijkheid om te overnachten op campings?

   

  • Wilge zegt:

   Er zijn er beperkt wel, komt wat in opmars door oa de tour. Veel campings hebben tegenwoordig wel plekken speciaal voor campers.

 9. g verlinden zegt:

  het goedkoopste en veiligste is over italie livorno blijf snachts niet in marseille staan daar heb ik heel nare ervaringen mee en de oversteek in livorno doen met mobylines zijn stuk goedkoper dan sardenia corsica en s n s, beslist in bastia links om cabo corse gewelidig en vandaar dwars over het eiland naar bonifacio is ook leuk campings zijn er genoeg veel plezier

 10. g verlinden zegt:

  beste camperaar ik ben er 2 jaar geleden geweest geweldig ik ben over livorno gegaan dat is het kortste en veiligste in ieder geval niet over marseille is snachts link beste is livorno- bastia het is een supermooi eiland je moet beslist cap corse doen en boeken met mobyline is goedkoper dan sardenia corsica line en<sns> ook van cap corse midden door het eiland naar bonifacio door de kastanje bossen is heel leuk veel plezier!!!!

  • H v Lieshout zegt:

   nkn half juli of via internet.

   gr heHallo

   Kan je met n camper van 7 meter op de mobyline van livorno naar bastia of gaat deze tot 6 meter.

   Kan je het goedkoopste ter plekken n kaartje kope

   • Wilge zegt:

    Er gaan hele grote vrachtwagen op de veerboten, dus 7 meter is geen probleem.

    Soms kun je in de voorverkoop goedkoper boeken. Verder is het handig dat je dan niet op zoek hoeft naar de ticketverkoop in zo'n drukke hectische hete haven… van te voren boeken heeft dus mijn voorkeur.

    succes

    Wilbert

 11. Ria Sijm zegt:

  Hallo,
  Reizen jullie ook met een camper of zijn jullie campertips alleen van andere camperaars?
  Want als ik de routes van jullie lees heb ik niet het idee dat jullie die met een camper hebben gereden.
  Vooral de witte weggetjes zijn volgens mij niet erg geschikt om met een camper over te rijden of valt dat in de praktijk wel mee?
  Wij hebben namelijk een camper van 6 meter en hebben wel  ervaring om in de bergen re rijden maar willen dat wel altijd veilig doen.
  Graag zouden we nog een keertje terug naar Corsica willen met onze camper omdat we er  20 jaar terug ook zijn geweest.
   
  Groeten Ria
   
   

  • Wilge zegt:

   Ha Ria,

   Je conclusie betreft onze eigen camperervaringen is juist. Ze zijn of van anderen, of zoals wij het zien gebeuren. Zo zijn de wegen aanzienlijk verbeterd in die 20 jaar, zijn er veel wachtinhammen gerealiseerd. UIterard is een 4 meter camper wel andere koek dan een ‘8 meter of meer geval’. Ook de ervaring van de chauffeur telt mee. Direct het eerste beste witte weggetje in duiken is dan ook niet verstandig. Rustig beginnen, geduld hebben met rijden, Corsicanen laten passeren enz.

   Veel plezier!

   Wilbert

 12. leo zegt:

  hallo,omdat we met 3campers naar corsica willen(in 't voorjaar 2013)wie kan me wat vragen beantwoorden;we komen via frankrijk,waar is de beste goedkoopste en snelste oversteek,is fietsen meenemen verstandig,is er 'n site van campings en/of overnachtingsplaatsen,mooie routes gr.leo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *