Camper tips

Corsica met de camper. Ideale oplossing voor veel reizigers. Zij die een eigen camper hebben of gaan kopen en "Europa willen doen", moeten natuurlijk ook 'even' via Corsica en Sardinië. Anderzijds zijn er ook reizigers die een ideale manier zoeken om Corsica te verkennen. Dan is huur natuurlijk ook een fantastische oplossing.

FAQ of te wel veel gestelde vragen:

Kun je met de camper wel op Corsica overal komen?

Grote campers moeten rekening houden dat de wegen erg smal zijn en dat passeren dus lastig is. Soms zijn de parkeerfaciliteiten in een dorpje of stadje zo beperkt dat je even buiten het stadje moet staan. Maar in principe kun je overal wel komen. Ervaring met rijden in de bergen is een voordeel! Een buscamper is in de bergen van Corsica natuurlijk een stuk handiger.

Mag je wild kamperen / vrij overnachten op Corsica?

Nee, net als in heel Frankrijk is het niet toegestaan vrij te kamperen, tenzij je toestemming hebt van de grondeigenaar en/of de politie. Er zijn wel enkele camperplaatsen, maar over het algemeen staan de meeste campers op de campings of net even buiten de camping. Wel mag men vrij overnachten op een plaats waar een auto mag parkeren. [BRON: NKC]

Mag je aan boord van de veerboot in je camper blijven?

Nee, nadat je je camper hebt verlaten, mag je het autodek niet meer op. Dus blijven slapen mag niet en kan ook niet. Bovendien zijn de autodekken afgesloten vieze smerig warme ruimtes waar je echt niet wild slapen. (Moby Lines heeft op enkele afvaarten naar Sardinië wel die mogelijkheid)

 

Tips:

  • Als je van de boot af komt in Bastia moet je even opletten. Je wordt namelijk naar tunneltjes geleid die niet voor elke hoogte geschikt zijn, ongeveer 2.60 Wordt wel duidelijk aangeven (volg: hors gabarit), maar in de hectiek van de haven is het handig dit al van te voren te weten.

 

Meer informatie over campers:

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Plaats dit bericht op Twitter Geef dit als tip aan je Hyves-vrienden Voeg toe aan je Facebook-profiel Deel met je LinkedIn-contacten Abonneer je op de RSS-feed van deze site Print deze pagina of genereer een PDF-bestand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *